Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

ΤΟ ΓΕΡΑΚΙ ΚΑΛΕΙ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΝΑ ΟΡΓΩΝΩΣΟΥΝ ΣΥΣΙΤΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ. ΜΑΥΡΟΣ ΣΑΝ ΚΑΤΡΑΜΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

Για λαϊκές εξεγέρσεις στις ΗΠΑ προειδοποιεί ο Μπρεζίνσκι, λόγω της οικονομικής κρίσης*



«Πρόκειται για μία αυξανόμενη διαμάχη ανάμεσα στις κοινωνικές τάξεις και, εφόσον οι πολίτες είναι άνεργοι και πλήττονται πραγματικά, μπορεί να υπάρξουν μέχρι και εξεγέρσεις!», δήλωσε ο Μπρεζίνσκι, σύμβουλος εθνικής ασφάλειας επί προέδρου Τζίμι Κάρτερ, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο NBC.

«Το 1907, όταν είχαμε τεράστια κρίση στο τραπεζικό σύστημα, όταν οι τράπεζες άρχισαν να καταρρέουν, ξεκίνησαν ταραχές στους δρόμους», πρόσθεσε.

"Που είναι η εύπορη τάξη σήμερα; Γιατί δεν κάνουν κάτι; Όλοι αυτοί που έκαναν δισεκατομμύρια κι εκατομμύρια. Γιατί δεν συγκεντρώνονται να οργανώσουν ένα ταμείο εθνικής αλληλεγγύης και να καλέσουν όλους αυτούς που απέκτησαν όλα αυτά τα απίστευτα ποσά να δώσουν λίγα πίσω;" τόνισε ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας.

Τουλάχιστον 3,6 εκατομμύρια θέσεις εργασίας έχουν χαθεί στις ΗΠΑ, από την έναρξη της ύφεσης το Δεκέμβριο του 2007. Το επίσημο ποσοστό ανεργίας έφθασε το 7,6% (11,6 εκατ. άτομα) τον περασμένο μήνα, σημειώνοντας το υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων 16 ετών.

Νέα έκθεση του υπουργείου Οικονομίας αναφέρει ότι η ανεργία στις ΗΠΑ μπορεί να αυξηθεί φτάνοντας το 8,8%, προκαλώντας τη συρρίκνωση της οικονομίας για ένα ολόκληρο έτος, για πρώτη φορά από το 1991 όταν καταγράφηκε συστολή της τάξης του 0.2%.


___________________________
Αναδημοσίευση απο την
Ομάδα TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια: