Δευτέρα, 6 Απριλίου 2009

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΔΙΚΑΙΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΟΥ


ΠΛΟΥΤΟΥ ΚΑΙ

ΙΣΟΤΗΤΑ ΖΗΤΑΕΙ ΤΟ

70% ΤΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ


Κάνε κλικ πάνω στο γραφημα για να δεις τη σχετική ανάλυση


H GPO έκανε πρόσφατα, σε συνεργασία με το «Κοινωνικό Πολύκεντρο» και για λογαριασμό της ΑΔΕΔΥ, μιά πολύ ενδιαφέρουσα
έρευνα για την αποτύπωση της γνώμης της ελληνικής κοινωνίας αναφορικά με την ελληνική οικονομία.


Πολλά και ενδιαφέροντα τα ευρήματα για το πως βλέπει η ελληνική κοινωνία την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και για το προς πιά κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθεί. Τρία από τα βασικά, κατά τη γνώμη μας, συμπεράσματα είναι τα παρακάτω:
1. Επτά στους δέκα Έλληνες , (70% ), θέλουν ένα οικονομικό σύστημα που θα διασφαλίζει δίκαιη κατανομή του παραγόμενου πλούτου και ισότητα. Προφανώς αυτό το σύστημα δεν μπορεί να είναι ένα σύστημα βίαιης ανισοκατανομής, όπως ο Μαύρος Καπιταλισμός.
2. Οκτώ στους δέκα, (80%), των ερωτηθέντων στην ερώτηση για το ποιός φέρνει την ευθύνη για την οικονομική κρίση απαντάει: "Το συνολικό κοινωνικό και οικομνομικό σύστημα" και άρα όχι μόνο το υπηρετικό "πόλιτικό προσωπικό" και τα κόμματα.

3. Εννιά στους δέκα, ( 90%), των ερωτηθέντων για το τι πρέπει να γίνει για να αλλάξουν τα πράγματα απάντησε: "Ριζική αλλαγή του οικονομικού και κοινωνικού συστήματος για δικαιότερη κατανομή του πλούτου για όλους" και συνεπώς όχι κομματοκρατία, όχι "εκσυγχρονισμό", "μεταρρυθμίσεις", σοσιαλδημοκρατικό μακιγιάζ με πράσινα άλογα και μπρόκολα Stieglitz.


*****


Ποιό κοινωνικοοικονομικό σύηστημα θέλει ο Λαός;

Στην έρευνα δεν βρίσκουμε ακριβή απάντηση γιατί δεν τέθηκε τέτοιο ερώτημα, επειδή προφανώς το ζητούμενο είναι τι δεν θέλει και όχι τι θέλει ο Λαός.

Αν πάντως κάποιοι πολιτικοί μεσσίες, Λαοσώστες και υπεργολάβοι του πρώην "υπαρκτού σοσιαλισμού", ενδιαφέρονται να μάθουν, ας ανοίξουν μιά ελεύθερη συζήτηση σε επίπεδο κοινωνίας, ας αφήσουν τις δημιουργικές επιστήμες του Ανθρώπου, την Ιστορία και το Λαό να μιλήσουν γόνιμα και χωρίς ιδεολογικά παράσιτα και στο τέλος ας κάνουν ένα Δημοψήφισμα για να μάθουν.


ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ;


_______________________________________________________

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Ερευνα GPO για Λογαριασμό στη ΑΔΕΔΥΕρευνα GPO για Λογαριασμό στη ΑΔΕΔΥ
Κατεβάστε τα αποτελέσματα σε μορφή word

Δεν υπάρχουν σχόλια: