Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

CLUB BILDERBERG , ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ Η ΟΜΕΡΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΩΝ ΤΗΣ PAX MAFIOSA MONDIALE


«Αστακός» για την

Μπίλντερμπεργκ

Από σήμερα
συνεδριάζει στον
«Αστέρα» η διεθνής
Λέσχη των ισχυρών

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αριστοτελία Πελώνη. ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΑ ΝΕΑ ΤΗΝ Πέμπτη 14 Μαΐου 2009


Παρέα με... βατραχανθρώπους και σαμπάνια θα βρίσκονται από σήμερα και για τις επόμενες τρεις μέρες στον «Αστέρα» της Βουλιαγμένης οι εκπρόσωποι της παγκόσμιας οικονομικής και πολιτικής ελίτ, οι οποίοι έρχονται στην Αθήνα προσκεκλημένοι της μυστικοπαθούς Λέσχης Μπίλντερμπεργκ.


Το 1993, όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός υποδέχθηκε τους προσκεκλημένους της Λέσχης και πάλι στον «Αστέρα», ο Χένρι Κίσινγκερ, μόνιμο μέλος της Λέσχης, είχε αρνηθεί να συμμετάσχει επικαλούμενος λόγους ασφαλείας. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες και παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που θα μετατρέψουν από σήμερα και τουλάχιστον μέχρι το Σάββατο το πολυτελές ξενοδοχείο σε απαγορευμένη ζώνη, ο Κίσινγκερ και πάλι δεν θα τιμήσει τη Βουλιαγμένη με την παρουσία του, επικαλούμενος τους ίδιους λόγους.

Οι Κώστας Καραμανλής και Γιώργος Παπανδρέου οι οποίοι έχουν προσκληθεί, αυτήν τη φορά φαίνεται ότι δεν ενδιαφέρονται να ξανανοίξουν τις πόρτες του κλειστού κλαμπ (έχουν άλλωστε συμμετάσχει το 1998 και το 1995 αντίστοιχα). Δεδομένη, πάντως, θεωρείται η παρουσία του επιχειρηματία Γιώργου Δαυίδ, προέδρου της Coca-Cola 3Ε και μέλους της Διαχειριστικής Επιτροπής της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ.

Στον «Αστέρα» θα βρίσκεται και η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία στο περιθώριο των συζητήσεων της Λέσχης αναμένεται να συναντηθεί με τον μέχρι πριν από λίγες μέρες Τούρκο ομόλογό της Αλί Μπαμπατζάν- ο διάδοχός του Αχμέτ Νταβούτογλου, άλλωστε, έχει εκφράσει την επιθυμία του για επίσκεψη στην Ελλάδα και σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, αναμένεται η πρώτη του συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών να πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου των ΥΠΕΞ του ΟΑΣΕ που θα λάβει χώρα στις 27 και 28 Ιουνίου στην Κέρκυρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ντ. Μπακογιάννη αναμένεται να συναντηθεί και να συζητήσει διμερή ζητήματα και με τον Αμερικανό αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Τζέιμς Στάινμπεκ, ο οποίος έχει επιβεβαιώσει ότι θα παρευρεθεί στον «Αστέρα».

Από ελληνικής πλευράς προσκλήσεις έχουν λάβει ο Γιώργος Αλογοσκούφης και η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Θόδωρος Πάγκαλος, ο Γεράσιμος Αρσένης, ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας Τάκης Αράπογλου και του ΟΤΕ Παναγής Βουρλούμης. Η λίστα των διεθνών ονομάτων που έχουν προσκληθεί περιλαμβάνει ακόμα τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ, τον ειδικό απεσταλμένο του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για το Αφγανιστάν και το Πακιστάν Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, αλλά και τις βασίλισσες της Ολλανδίας Βεατρίκη και της Ισπανίας Σοφία, τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ, τον επικεφαλής του Οικονομικού Συμβουλίου των ΗΠΑ Λάρι Σάμερς, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ, τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον Καρλ Μπιλτ, υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας- από την 1η Ιουλίου αναλαμβάνει την προεδρία της Ε.Ε.

Στις συναντήσεις της Λέσχης που οργανώνονται κάθε άνοιξη και διαρκούν δυόμισι ημέρες, συμμετέχουν 100- 130 πολιτικοί, επιχειρηματίες και διαμορφωτές της κοινής γνώμης, οι οποίοι δεσμεύονται από όρκο σιωπής για τα όσα συζητώνται στα κλειστά πάνελ. Υπενθυμίζεται ότι το κλαμπ, τα μέλη του οποίου αποκαλούνται «σκιώδης παγκόσμια κυβέρνηση», έχει τη φήμη προθαλάμου ηγετών.


Οι ελληνικές συμμετοχές στο παρελθόν

Η ΛΕΣΧΗ Μπίλντερμπεργκ πήρε το όνομά της από το ομώνυμο ξενοδοχείο της Ολλανδίας, όπου τον Μάιο του 1954 ο πρίγκιπας Βερνάρδος της Ολλανδίας συγκάλεσε την πρώτη συνάντηση για «να ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ». Την ιδέα και την πρωτοβουλία για την ίδρυση της Λέσχης είχε ο Γιόζεφ Ρέτινγκερ, Πολωνός εμιγκρές, στον οποίο έχουν αποδώσει ιδιότητα πράκτορα.

Το 1948 ο Ρέτινγκερ ίδρυσε την Αμερικανική Επιτροπή για την Ενωμένη Ευρώπη. Ο Ουόλτερ Μπέντελ Σμιθ, επικεφαλής της CΙΑ, ο Ρέτινγκερ, ο αδελφός του Ισπανού δικτάτορα Φράνκο και ο πρόεδρος της Unilever Πολ Ρίγκενς ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της Λέσχης. Ανάμεσα στους Έλληνες που έχουν συμμετάσχει στις συναντήσεις της Λέσχης είναι (με χρονολογική σειρά) οι:

Γ. Παλαιοκρασσάς, Λ. Κατσέλη, Στ. Μάνος, Γ. Παπαντωνίου, Α. Ανδριανόπουλος και Θ. Πάγκαλος, Τ. Χριστοδούλου, Α. Σαμαράς, Γ. Αρσένης, Γ. Παπανδρέου, Γ. Κρανιδιώτης, Κ. Καραμανλής, Ντ. Μπακογιάννη, Ά. Διαμαντοπούλου, Γ. Αλογοσκούφης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: