Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Μαύρος, κατάμαυρος και φρακορασοφόρος καπιταλισμός...


Η ΑΓ(Ρ)ΙΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗ


Η άθλια διαπλοκή μεταξύ εξουσίας και εκκλησίας συνεχίζεται σε βάρος της νομιμότητας και των συμφερόντων του Ελληνικού Λαού.

Και ενώ όλοι περιμέναμε να επιστραφούν στο Δημόσιο τα με το σκάνδαλο Βατοπεδίου παράνομα εκχωρηθέντα στη συμμορία του Εφραίμ περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού Λαού, πληροφορούμαστε, με την παρακάτω ερώτηση προς τούς αρμόδιους υπουργούς, πως η κυβέρνηση, "της μηδενικής ανοχής στη διαφθορά", τους επιστρέφει και τα μετρητά, από πωλήσεις παράνομα αποκτηθέντων περιουσιακών στοιχείων, που είχαν κατασχεθεί.
Η κυβέρνηση παρανομεί, η Δικαιοσύνη καλύπτει τις παρανομίες της κυβέρνησης και ο "καλός" Αρχιεπίσκοπος διεκδικεί με "χρυσόβουλα" και "κιτάπια" δημόσια ή και ιδιωτικά κτήματα για "αξιοποίηση", που σημαίνει για "σκότωμα", ή ακόμα και για εκκλησιαστική επιχειρηματική δραστηριότητα.


Η Πρωτοβουλία Διαλόγου για ένα Νέο Ουμανισμό, δεν παρεμβαίνει στις κομματικές αντιπαραθέσεις, γιατί πιστεύει πως αυτές είναι «οικογενειακή υπόθεση» των συμφερόντων που αποτελούν οργανικά στοιχεία του καταστροφικού και απάνθρωπου καπιταλισμού, αφού οι διαφορές τους συνίστανται στην «καλύτερη διαχείριση του συστήματος του Κεφαλαίου». Εμείς εκτιμούμε πως το καπιταλιστικό σύστημα αποτελεί πιά απειλή για την ανθρωπότητα και γι’ αυτό η ανθρωπότητα έχει κάθε λόγω, σήμερα και τη δυνατότητα, να το αντικαταστήσει, όπως έκανε και με τα προηγούμενα καταπιεστικά κοινωνικά συστήματα, με ένα σύστημα που στη θέση των κερδών θα βάζει τον Άνθρωπο, στη θέση του ανταγωνισμού τη συνεργασία και την άμιλλα, στη θέση της περιβαλλοντικής καταστροφής το σεβασμό της Φύσης, στη θέση της αστικής ψευτοδημοκρατίας και του φασισμού την Άμεση Δημοκρατία και στη θέση των θρησκευτικών, φυλετικών, εθνικών και ιμπεριαλιστικών συγκρούσεων την πανανθρώπινη συνεργασία, τη δημιουργικότητα και τον Οικουμενικό Ουμανιστικό Πολιτισμό.


Με αυτή την έννοια φιλοξενούμε την παρακάτω «Ερώτηση προς υπουργούς», γιατί είναι τεκμηριωμένη και αποκαλύπτει τις παράνομες μεθοδεύσεις και τη διαπλοκή των αδίστακτων καταπατητών της δημόσιας περιουσίας και της νομιμότητας, αλλά και τη βιασύνη τους να κλέψουν όσα μπορούν περισσότερα γιατί αντιλαμβάνονται πως τελειώνει ο δικός τους χρόνος.


Μαύρος, κατάμαυρος και φρακορασοφόρος καπιταλισμός...





Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

ΚΑΙ

ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Για τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης

ΘΕΜΑ: «Μετά από πολύμηνη ύποπτη άρνηση της Κυβέρνησης να καταργήσει τις παράνομες ανταλλαγές και τις Υπουργικές αποφάσεις στις οποίες αυτές στηρίχθηκαν, Η ΔΗΘΕΝ ΕΞΑΠΑΤΗΘΕΙΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΙΝΙΚΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΥΣ φέρεται να ΕΧΕΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ «ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ», μέσω νέας συμφωνίας ανταλλαγής, ΤΩΝ ΑΔΙΑΦΑΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΩΝ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ, κατά τις οποίες θα επιστραφούν στη Μονή Βατοπεδίου ακόμα και τα 41.000.000 ευρώ που είχαν δεσμευθεί από τις αρμόδιες αρχές! Ουσιαστικά, όλοι μαζί οι εμπλεκόμενοι σε αγαστή συνεργασία και εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και των Ελλήνων φορολογουμένων, ΑΦΟΥ ΑΝΤΑΛΛΑΞΑΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΕ ΤΑ… ΔΗΜΟΣΙΑ, ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ… ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ 41.000.000 ΕΥΡΩ, ΑΛΛΑ με μια νέα σύμβαση που σκοπεύουν να κυρώσουν στη Βουλή ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΥΜΕΝΕΣΤΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ επιβάλλοντας την λογική «ανταλλάξαμε τα δικά μας με τα δικά μας και τώρα για να μας επιστρέψουν τα δικά μας θα λαβουν και 41.000.000 ευρώ»;

Πίσω από τις περυσινές κενές περιεχομένου Κυβερνητικές εξαγγελίες για δήθεν διασφάλιση των δικαιωμάτων του Δημοσίου και πίσω από την ύποπτη άρνηση της Κυβέρνησης να υιοθετήσει το προηγούμενο φθινόπωρο την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για διαφανή και έγκαιρη επιστροφή των ακινήτων στο Ελληνικό Δημόσιο, φαίνεται ότι κρύβονταν οι πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης για μία ακόμα ανεπίτρεπτη και αδιαφανή μεθόδευση στο σκάνδαλο Βατοπεδίου, εις βάρος και πάλι του Δημοσίου συμφέροντος και επ’ ωφελεία των εμπλεκομένων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, προ ολίγων ημερών, η δήθεν εξαπατηθείσα Κυβέρνηση με τους εξαπατήσαντες και σήμερα ποινικά ελεγχόμενους ως ύποπτους για συμμετοχή στις προηγούμενες μεθοδεύσεις των ανταλλαγών, δρομολόγησε και τρίτη αμαρτωλή ανταλλαγή στο σκάνδαλο Βατοπεδίου, με την Ιερά Μονή να λαμβάνει πίσω τα 41.000.000 ευρώ που είχαν δεσμευθεί για να επιστρέψει στο Δημόσιο αυτά που ούτως ή άλλως του ανήκουν! Μια μεθόδευση, που σύμφωνα με μία ερμηνεία, επιχειρεί να προσδώσει επίφαση «νομιμοποίησης» στις παράνομες ανταλλαγές και να ενισχύσει την υπερασπιστική γραμμή, όσων εμπλεκομένων δεν επωφελήθηκαν από την εσπευσμένη παραγραφή Καραμανλή με το αιφνίδιο και πρωτοφανές κλείσιμο της Βουλής! Και όλα αυτά, σε ένα Κυβερνητικά συντονισμένο σκάνδαλο που διαπιστωμένα παρήγαγε τεράστια ποσά μαύρου χρήματος, οι πραγματικοί αποδέκτες των οποίων παραμένουν μέχρι σήμερα στην αφάνεια χάρη και στην ύποπτη Κυβερνητική ολιγωρία.

Η ΥΠΟΠΤΗ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ…

Οι βαρύγδουπες υποκριτικές εξαγγελίες της Κυβέρνησης για δήθεν αποκατάσταση της τεράστιας ζημίας που το Κυβερνητικό αυτό σκάνδαλο είχε προκαλέσει εις βάρος της δημόσιας περιουσίας δεν επιβεβαιώθηκαν στην πράξη. Το αντίθετο μάλιστα συνέβη, αφού η Κυβέρνηση Καραμανλή, παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή ( ερωτήσεις υπ’ αριθμ. 5346/16-9-08 και 10500/25-11-08), φαίνεται να απέφευγε συστηματικά κάθε ενέργεια διασφάλισης της δημόσιας περιουσίας αναφορικά με τις παράνομες ανταλλαγές, γεγονός που φέρεται να υπηρετούσε τα εμπλεκόμενα συμφέροντα. Και συγκεκριμένα:

(α) αντί να υιοθετήσει την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για ανάκληση ΟΛΩΝ των ΥΠΟΥΡΓΙΚΩΝ αποφάσεων και ΑΚΥΡΩΣΗ ΟΛΩΝ των συμβολαίων ανταλλαγών χωρίς να ζημιώνεται το Ελληνικό Δημόσιο, περιορίστηκε σε μία κενή περιεχομένου και χωρίς ουσιαστικά νομικές συνέπειες Υπουργική απόφαση, την υπ΄αριθμ 1098315/6443/Α0010/3-10-08 απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, με την οποία γίνεται ανάκληση ούτως ή άλλως ανίσχυρων Υπουργικών αποφάσεων που είχαν ήδη αναπεμφθεί από το 2003!

(β) Άφησε προκλητικά αναξιοποίητη την υπ’ αριθμ. 87/2008 απόφαση του πολυμελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης, της απόφασης δηλαδή της δίκης του 2003 που από τότε δικαίωνε το Ελληνικό Δημόσιο και που είχε καταργηθεί ανεξήγητα και παράνομα με απόφαση του τότε αρμοδίου Υφυπουργού Οικονομικών της Κυβέρνησης Καραμανλή.

(γ) διατήρησε σε ισχύ σε όλες τις Υπουργικές αποφάσεις, με τις οποίες υλοποιήθηκαν οι οργιώδεις ανταλλαγές και αρνήθηκε να θέσει οποιοδήποτε θέμα ακυρότητας των παράνομων συμβολαίων με τα οποία εκχωρήθηκαν χαριστικά στη Μονή και σε εταιρείες που συνδέονται με αυτήν ακίνητα φιλέτα τεράστιας αξίας σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Αποτέλεσμα της Κυβερνητικής «παράλειψης» ήταν να μη παρέχεται καμία απολύτως διασφάλιση ότι τα δημόσια ακίνητα που εκχωρήθηκαν θα επιστρέψουν στο Ελληνικό Δημόσιο, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα συνεχίζονται, μέχρι και σήμερα, οι οικοδομικές εργασίες και η εμπορική εκμετάλλευση των χαριστικά εκχωρηθέντων ακινήτων στη Μονή Βατοπεδίου από τους εμπλεκόμενους στο Κυβερνητικό σκάνδαλο.

… ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ ΠΡΟΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ: ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΟΠΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ «ΕΞΑΠΑΤΗΜΕΝΩΝ» ΚΑΙ «ΕΞΑΠΑΤΗΘΕΝΤΩΝ» ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΡΙΤΗ ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗ… ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ!

ΕΝ ΠΛΗΡΗ ΓΝΩΣΕΙ του σημερινού Υπουργού Οικονομικών, η Διοίκηση της ΚΕΔ βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με το ίδιο το Υπουργείο και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, μελετώντας τις προτάσεις της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου για τρίτη κατά σειρά ανταλλαγή εν μέσω της ποινικής διερεύνησης του σκανδάλου.

Χαρακτηριστική είναι η υπ’ αριθμ. 1846/441/19-2-9 επιστολή του τότε Προέδρου της ΚΕΔ κ. Γκράτζιου προς το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών – Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, που κοινοποιείται στους κ.κ. Υπουργούς Παπαθανασίου και Μπέζα και φέρει τον τίτλο «Διαβίβαση στοιχείων επί των προτάσεων Ι.Μ.Μ.», στην οποία:

    • τα ΔΗΜΟΣΙΑ ακίνητα ΦΙΛΕΤΑ που χαριστικά και παράνομα εκχωρήθηκαν στην Μονή μέσω του οργίου ανταλλαγών αναφέρονται ως

      «πρώην δημόσια ακίνητα, τα οποία παραμένουν μέχρι σήμερα στην κυριότητα της Ι.Μ.Μ. Βατοπεδίου».

      Ουσιαστικά δηλαδή η Κυβέρνηση Καραμανλή και τα όργανα αυτής επιμένουν αμετανόητα, ύποπτα και ανεξήγητα να αντιμετωπίζουν τις παράνομες ανταλλαγές ως δήθεν νόμιμες και τα ακίνητα του Δημοσίου ως δήθεν περιουσία της Μονής!

    • Η Διοίκηση της ΚΕΔ γνωστοποιεί στο Υπουργείο Οικονομικών ότι βάσει Ειδικού Πληρεξουσίου η ΚΕΔ θα λειτουργεί πλέον ως πληρεξούσια της Μονής Βατοπεδίου!

ΤΟ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ ΠΟΥ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΕ: ΠΩΣ, ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΚΟΛΑΦΟ ΤΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΘΟΔΕΥΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ 41.000.000 ΕΥΡΩ!

Ουσιαστικά, η Κυβέρνηση Καραμανλή εμφανίζεται να διαπραγματεύεται σκανδαλωδώς με τους όρους της ποινικά ελεγχόμενης ιεραρχίας της Μονής Βατοπεδίου τα ήδη δημόσια ακίνητα, σαν να μην υπήρξε ποτέ η υπ’ αριθμ. 87/2008 απόφαση του Δικαστηρίου της Ροδόπης, σαν να μην υπήρξε ποτέ σκάνδαλο, σαν να μην έχει παρέμβει η Δικαιοσύνη και σαν να ανήκουν όλα τα παρανόμως ανταλλαγέντα στην Μονή! Και επιπλέον, στα πλαίσια της αδικαιολόγητης αυτής διαπραγμάτευσης αδιαπραγμάτευτων περιουσιακών δικαιωμάτων του, λαμβάνεται ιδιαίτερη μέριμνα (!!) για τα συμφέροντα των εμπλεκόμενων Κυπριακών εταιρειών αφανών μετόχων, μέσω των οποίων κυκλοφόρησαν και μεγάλα ποσά μαύρου χρήματος, τα οποία ακόμα να διερευνηθεί που κατέληξαν…!

Μάλιστα, συγκεκριμένο από 16/4/09 Ενημερωτικό Σημείωμα προς την Ολομέλεια του ΝΣΚ, το περιεχόμενο του οποίου, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε αποδεκτό, φέρεται:

    • να παραλείπει οποιαδήποτε αναφορά στην παράνομη φύση των ανταλλαγών ή έστω στην δικαστική απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης. Μάλιστα, σε κανένα σημείο δεν ξεκαθαρίζει το αυτονόητο, ότι οι παράνομες ανταλλαγές δεν μεταβίβασαν τα ακίνητα φιλέτα ΠΟΤΕ στη Μονή και έτσι οι τρίτοι στους οποίους επιδίωξε η Μονή να τα μεταβιβάσει στη συνέχεια, όπως στην περίπτωση του Ολυμπιακού Ακινήτου, ΔΕΝ απέκτησαν ΠΟΤΕ κυριότητα (βλ. αρ. 1033 Αστικού Κώδικα – απόκτηση κυριότητας ακινήτου παρά μη κυρίου δεν είναι δυνατή, ακόμα και αν ο αποκτών είναι καλόπιστος!). Αυτό, τόσο η ΚΕΔ όσο και το συγκεκριμένο ενημερωτικό σημείωμα εμφανίζονται να το παραβλέπουν, όταν λχ θεωρούν πως τα ακίνητα του Ολυμπιακού Χωριού ανήκουν στην Κυπριακή εταιρεία ΝOLIDEN LTD.
    • να δέχεται ως προϋπόθεση της επιστροφής των ακινήτων στο Ολυμπιακό χωριό την αποδέσμευση των διαβόητων 41 εκ ευρώ που εισέπραξε η Μονή από την πώλησή τους, ποσό που έχει δεσμευθεί στα πλαίσια της δικαστικής και διοικητικής έρευνας! Ουσιαστικά, για να επιστραφεί στο Ελληνικό Δημόσιο η περιουσία που ούτως ή άλλως του ανήκει θα πρέπει να αποδεσμευθούν ποσά που δεσμεύθηκαν ως προϊόν παράνομης συναλλαγής!
    • να προτείνει την υιοθέτηση πρότασης της Μονής για νομοθετική κύρωση της προτεινόμενης ουσιαστικά από τη Μονή λύσης, προκειμένου να υπάρχει «νομικά ασφαλέστερη βάση»... Δίνεται, με τον τρόπο αυτό, η εντύπωση ότι αναζητούνται τρόποι νομιμοποίησης μεθοδεύσεων που, εν πλήρη γνώση των νέων συντονιστών και εκτελεστών της συνέχειας του μείζονος αυτού Κυβερνητικού σκανδάλου, εκτός του ότι υπονομεύουν για μια ακόμα φορά τα συμφέροντα του Δημοσίου, είναι νομικά διάτρητες, καθώς η Μονή δεν έχει ιδιοκτησία στα ακίνητα φιλέτα που παρανόμως της εκχωρήθηκαν και τα οποία επιδιώκει να ανταλλάξει για τρίτη συνεχόμενη φορά χωρίς να της ανήκουν!

Εφόσον, δε, αληθεύει η πληροφορία ότι στη σύνθεση της Ολομελείας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που φέρεται να υιοθέτησε τους παραπάνω αδιανόητους ακροβατισμούς συμμετέχουν, χωρίς να εξαιρεθούν, Νομικοί Σύμβουλοι, που ελέγχονται για τις προηγούμενες φάσεις του σκανδάλου, τότε πρόκειται για μια μνημειώδη και προσβλητική για τους θεσμούς εκστρατεία συγκάλυψης και εμπαιγμού του Ελληνικού λαού με τη σφραγίδα της Κυβέρνησης Καραμανλή.

Μετά τα παραπάνω καλείσθε και ερωτάσθε:

  • Πως είναι δυνατόν η Κυβέρνηση που παρουσιάστηκε ως δήθεν εξαπατημένη να μεθοδεύει εν κρυπτώ την συνέχιση του σκανδάλου Βατοπεδίου εις βάρος του Δημοσίου συμφέροντος, μαζί με όλους αυτούς που την … εξαπάτησαν;
  • Να απαντήσετε εάν αληθεύει ότι μετά από πολύμηνη ύποπτη άρνηση της Κυβέρνησης να καταργήσει τις παράνομες ανταλλαγές και τις Υπουργικές αποφάσεις στις οποίες αυτές στηρίχθηκαν, η δήθεν εξαπατηθείσα Κυβέρνηση σας σε συνεργασία με εξαπατήσαντες και σήμερα ποινικά ελεγχόμενους έχει δρομολογήσει τη «νομιμοποίηση», μέσω νέας συμφωνίας ανταλλαγής, των αδιαφανών και παράνομων ανταλλαγών του σκανδάλου Βατοπεδίου, κατά τις οποίες θα επιστραφούν στη Μονή Βατοπεδίου ακόμα και τα 41.000.000 ευρώ που είχαν δεσμευθεί από τις αρμόδιες αρχές;
  • Να αιτιολογήσετε στη Βουλή γιατί απορρίψατε την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για άμεση ακύρωση των ανταλλαγών και αντ΄αυτής φέρεστε να δρομολογείται μεθοδικά, βάσει εγγράφων, την υιοθέτηση της πρότασης της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, μια πρόταση που προκλητικά εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τις παράνομες ανταλλαγές ως νόμιμες και τα δημόσια ακίνητα ως δικά της και που αποκλειστική της μέριμνα είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εμπλεκομένων και η διευκόλυνση ακόμα και της αντιμετώπισης από αυτούς του ποινικού σκέλους της υπόθεσης.
  • Να τοποθετηθείτε απέναντι σε επίσημα και κοινοποιημένα στον Υπουργό Οικονομικών έγγραφα της ΚΕΔ που εξακολουθούν τον Φεβρουάριου του 2009 να χαρακτηρίζουν τα ακίνητα φιλέτα του Δημοσίου ως δήθεν ακίνητα που παραμένουν στην ιδιοκτησία της Μονής.
  • Να εξηγήσετε με ποιον τρόπο και με ποια αρμοδιότητα το Υπουργείο Οικονομικών ή το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους εξετάζει και εισηγείται την αποδέσμευση ποσών που έχουν δεσμευθεί στα πλαίσια της δικαστικής και διοικητικής έρευνας από την αρμόδια αρχή.
  • Να αιτιολογήσετε στη Βουλή γιατί επιμένετε να θυσιάζετε το δημόσιο συμφέρον στο βωμό της προστασίας των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο Βατοπεδίου και των συμφερόντων τους, γεγονός που καθιστά το Κυβερνητικό αυτό σκάνδαλο διαρκές και εξελισσόμενο μέχρι σήμερα.
  • Και κυρίως να ξεκαθαρίσετε τις προθέσεις και τους λόγους για τους οποίους για μία ακόμα φορά η Κυβέρνησή σας εμφανίζεται όμηρος της συγκάλυψης και της ατιμωρησίας των εμπλεκομένων σε ένα τεράστιο Κυβερνητικό σκάνδαλο, από το οποίο το μαύρο χρήμα που παρήχθη παραμένει – με τη συμβολή της Κυβέρνησής σας - άγνωστο σε ποια ταμεία διοχετεύθηκε.
  • Να καταθέσετε στη Βουλή το σύνολο της σχετικής αλληλογραφίας μεταξύ ΚΕΔ, Ιεράς Μονής Βατοπεδίου και Υπουργείου Οικονομικών, καθώς και όλες τις σχετικές εισηγήσεις και ενημερωτικά σημειώματα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, συμπεριλαμβανομένων αυτών που αναφέρονται στην ερώτηση.
  • Και τελικά με ποιο ηθικό, πολιτικό ή νομικό έρεισμα, προσπαθεί η πνιγμένη στα σκάνδαλα Κυβέρνησή σας να επιβάλλει στο Ελληνικό Δημόσιο τη λογική του «ανταλλάξαμε τα δικά μας με τα δικά μας και τώρα για να μας επιστρέψουν τα δικά μας θα λαβουν και 41.000.000 ευρώ»;


      Οι ερωτώντες και αιτούντες Βουλευτές

            Μιχάλης Καρχιμάκης

            Γρηγόρης Νιώτης

            Γιώργος Πεταλωτής

            Μάρκος Μπόλαρης

            Γιάννης Δριβελέγκας

            Θεοδώρα Τζάκρη

            Γιώργος Παπαγεωργίου

            Χρύσα Αράπογλου

            Ντίνος Ρόβλιας



Δεν υπάρχουν σχόλια: