Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010

PAX MAFIOSA CAPITALA


ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΤΗΣ PAX MAFIOSA CAPITALA

Γράφει ο Κώστας ΛάμποςΟι τεχνικοί της πολιτικής διαιτολογίας, γνωστοί και ως «πολιτική και πνευματική ηγεσία», προχωρούν, ως εντολοδόχοι του καταστροφικού και απάνθρωπου καπιταλιστικού συστήματος, μεθοδικά στην επιβολή ενός προγράμματος που σκοπό έχει να απαλλάξει την καπιταλιστική κοινωνία από τα «περιττά λίπη», δηλαδή τους ‘διαμαρτυρόμενους πλεονάζοντες άνεργους’ και τους ‘άπληστους και μη-αποδοτικούς εργαζόμενους’, για να μπορέσει το καπιταλιστικό σύστημα να ξαναβρεί τη σφριγηλότητά του και την εξουσιαστική γοητεία του, ως παγκόσμιος φασισμός.
Γι’ αυτό περιορίζει σταθερά και δραστικά τα δικαιώματα των εργαζόμενων, αυξάνει τον ημερήσιο, εβδομαδιαίο, μηνιαίο και ετήσιο χρόνο εργασίας και μειώνει δραματικά τις αντίστοιχες αποδοχές. Αυξάνει τα όρια συνταξιοδότησης και μειώνει τις συντάξεις. Εμπορευματοποιεί, την υγεία, υποβαθμίζοντας σταθερά και συστηματικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας, διευκολύνοντας την ιδιωτικοποίηση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας και νοσοκομειακής περίθαλψης, αφήνοντας τους ιδιώτες κλινικάρχες και τη φαρμακοβιομηχανία να εκμεταλλεύονται άγρια τους ασθενείς, να χρεοκοπούν τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζόμενων και να βάζουν βαθιά το χέρι στον κρατικό προϋπολογισμό συσσωρεύοντας μυθικά κέρδη σε βάρος της υγείας της εργαζόμενης κοινωνίας.
Για τον ίδιο λόγο ο ‘εθνικός πολιτικός διαιτολόγος’ μας, επεξεργάζεται προγράμματα για «βαθιές μεταρρυθμίσεις’ και ιδιωτικοποιήσεις, για την επιτυχία των οποίων απαξιώνει και πουλάει, σε καθεστώς μιζοφόρας διαπλοκής και ενός σχιζοφρενικού διεθνούς δανεισμού, ‘για ένα κομμάτι ψωμί’, τον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ, τα Λιμάνια, το Οδικό Δίκτυο, τον Ορυκτό πλούτο, την Άμυνα, την Υγεία, την Παιδεία, ακόμα και τη Δημόσια Διοίκηση, ολόκληρη δηλαδή τη δημόσια περιουσία, που χτίστηκε με πολλές θυσίες για την εκλογίκευση της λεγόμενης ‘ελεύθερης αγοράς’ και για να λειτουργεί ως στρατηγικός δημόσιος τομέας της οικονομίας και ως ασπίδα του ελληνικού Λαού απέναντι στην κερδοσκοπική μανία του μονοπωλιακού κεφάλαιου, αλλά και ως δύναμη άμυνας της Ελλάδας απέναντι σε όσες δυνάμεις επιβουλεύονται την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητά της.
Το αποτέλεσμα αυτής της ‘πολιτικής διαιτολογίας’ είναι αυτό που ζούμε αυτές τις μέρες κατά τις οποίες η Ελλάδα λοιδορείται, και περιφέρεται ως η πάλαι ποτέ ψωροκώσταινα στις αυλές των «προστατών» της για πολλά τοκογλυφικά δάνεια με αντάλλαγμα τη δυστυχία του Ελληνικού Λαού. Το επιχείρημά τους είναι πως εμείς οι εργαζόμενοι είμαστε τεμπέληδες, αντιπαραγωγικοί, άπληστοι, σπάταλοι και ατομιστές που οδηγήσαμε τη χώρα στη χρεοκοπία και όχι οι ξενόδουλοι και κρατικοδίαιτοι πλιατσικοκαπιταλιστές που ρήμαξαν τη χώρα και τον πλούτο της. Γι’ αυτό εμείς πρέπει να πληρώσουμε το κόστος για την «ανόρθωση της χώρας» με τη βοήθεια των δανειστών μας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Όταν το «πρόγραμμα σταθερότητας του ελληνικού πλιατσικοκαπιταλισμού» θα έχει γίνει αποδεκτό, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ‘πολιτικού διαιτολογίου’, τότε θα δούμε και το ‘εθνικό διαιτολόγιο’ που προβλέπει ‘μεταρρυθμίσεις’ στο επίπεδο της εθνικής ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας, γιατί έτσι ‘ξεβράκωτη’ όπως θα είναι η Ελλάδα και εξαθλιωμένος ο Ελληνικός Λαός, οι «εθνικοί διαιτολόγοι» θα υποχρεωθούν, όπως έκαναν πίσω στο κοινωνικό επίπεδο, να κάνουν πίσω και στα εθνικά θέματα, δηλαδή στην Κύπρο, στο Αιγαίο, στη Θράκη, στη Μακεδονία, στην Ήπειρο και γιατί όχι και στην Κρήτη.
Είναι προφανές πως η νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση του ηγεμονικού Κεφαλαίου είτε ως αμερικανισμός, είτε ως μια κάποια άλλη Pax Mafiosa Kapitala αποτελεί θανάσιμη απειλή για την Ελλάδα και για ολόκληρη την εργαζόμενη ανθρωπότητα και είναι θέμα του ελληνικού Λαού και της υπόλοιπης εργαζόμενης ανθρωπότητας να υπερασπιστούν την ύπαρξη, την αξιοπρέπεια, τον πολιτισμό και την προοπτική τους.
Ένας καλύτερος κόσμος είναι σήμερα εφικτός, φτάνει τον οραματιστούμε και να τον διεκδικήσουμε, ο καθένας μας ξεχωριστά και όλοι μαζί. Ο πνευματικός, επιστημονικός και τεχνολογικός πλούτος, που η εργαζόμενη ανθρωπότητα δημιουργεί εκατομμύρια χρόνια στη βασανιστική διαδρομή της, μπορεί να κάνει τον πλανήτη μας παράδεισο, να καταργήσει κάθε μορφής δουλεία και στη θέση της καπιταλιστικής κόλασης και βαρβαρότητας να οικοδομήσει ένα Νέο Οικουμενικό Ουμανιστικό Πολιτισμό. Δεν έχουμε παρά να βγούμε μαζικά στους δρόμους, να συζητήσουμε, να συνεργαστούμε, να συντονιστούμε και να απλώσουμε το χέρι μας για να πάρουμε όλα όσα μας ανήκουν, αλλά μας τα στερούν οι μαφίες του Κεφαλαίου και οι αχυράνθρωποι ‘διαιτολόγοι’.
Κανένας αγώνας δεν πήγε ποτέ χαμένος εκτός από εκείνους που δεν δόθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: