Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2010

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΓΩΔΙΑ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΟΥΜΑΝΙΣΜΟ

Ο ΜΑΥΡΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ
ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ
ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ


Μελετείστε τον παρακάτω πίνακα και θα διαπιστώστε πως:
1. Ο πινάκας αυτός, που φτιάχτηκε από τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή για το Σκάνδαλο της ΖΗΜΕΝΣ, αναφέρει μόνο τις επαφές του Χρυσοδακτυλου Χριστοφορακου με παράγοντες της Δεξιάς, λες και τον Χρυσοδακτυλο τον προσκυνούσαν μόνο δεξιοί παράγοντες. Πόσο θα τους τιμούσε αν μας έλεγαν όλη την αλήθεια και όχι τη μισή. Θα περιμένουμε και τον αντίστοιχο πίνακα της Δεξιάς για να έχουμε και την υπόλοιπη, δηλαδή ολόκληρη την εικόνα.
2. Περιοριζόμενοι στη διαθέσιμη εικόνα βλέπουμε πως σχεδόν ολόκληρη, (7 συνολικά άτομα) η οικογένεια Μητσοτάκη διατηρεί καθ’ όλη την 9ετια μια προνομιακή θέση στις σχέσεις και στις συναντήσεις της με το Χριστοφορακο, εξασφαλίζοντας για τον εαυτό της το 61% (376 στις 619) των συναντήσεων.
3. Διαπιστώνουμε επίσης πως αυτή την προνομιακή σχέση η οικογένεια Μητσοτάκη την είχε ακόμα και την πενταετία (1999-2003) που κυβερνούσε (;) τη χώρα το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη.
Τα συμπεράσματα δικά σας, τόσο για το ιδεολόγημα περί «ελεύθερης αγοράς», και περί ανωτερότητας του καπιταλισμού, όσο και για την απάτη περί αστικής-αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας, αλλά τελικά και για το «ποιός κυβερναει αυτόν τον τόπο», γιατί το πώς κυβερνιέται αυτός ο τόπος, σε συνθήκες πλιατσικοκαπιταλισμού, το γνωρίζουμε όλοι οι εργαζόμενοι και θα το γνωρίσουμε ακόμα καλύτερα από εδώ και πέρα.
Θα χαρούμε πολύ να διαβάσουμε τα δικά σας συμπεράσματα και τις προτάσεις σας για το ρόλο της εργαζόμενης κοινωνίας και το ρόλο του καθενός μας.
Για την Πρωτοβουλία Διάλογου για ένα Νέο Ουμανισμό.
Κώστας Λαμπος


 ___________________________________
Ο Πινακας ειναι απο την εφημεριδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ/06.06.2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: