Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

ΑΝΘΡΩΠΟΤΡΟΦΕΙΟ ΓΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ο ΜΑΥΡΟΣ ΚΑΠΙΑΤΑΛΙΣΜΟΣ

ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ -ΡΑΒΒΙΝ ΤΟΥ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ*



Η Κάστα των «περιούσιων» Σάυλωκ εμπορεύεται τώρα την ανθρώπινη σάρκα αφου οι φτωχοί δεν είναι τίποτε άλλο, παρά κινητά ανταλλακτικά!!!


Κερατοειδείς διακινούνται στη Βουλγαρία. Δέρμα, από την Ολλανδία έχει πωληθεί στην Τσεχία. Ιστοί από το Πακιστάν έχουν πωληθεί στην Ολλανδία.


O Levy Izhak Rosenbaum, ένας Ορθόδοξος Εβραίος ραββίνος στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, αυτοαποκαλούνταν «προξενητής».
Ωστόσο, δεν οργάνωνε ραντεβού για γαμπρούς και νύφες.
Ο Rosenbaum είναι ένας από τους πέντε ραββίνους, που κατηγορούνται για διαμεσολάβηση στην πώληση νεφρών και συκωτιών στη μαύρη αγορά.
Έβρισκε φτωχούς ανθρώπους στο Ισραήλ και -σύμφωνα με τις κατηγορίες- τούς πλήρωνε 10.000 δολλάρια, για να ταξιδέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και να πουλήσουν τα νεφρά τους ή ένα κομμάτι του ήπατός τους σε ασθενείς, που ανέμεναν μεταμόσχευση σε διάφορα ιατρικά κέντρα. Πολύ επιτυχημένος επιχειρηματίας ο «θρησκευτικός ηγέτης» τσέπωνε 160.000 δολάρια για τις υπηρεσίες τους ως μεσάζοντας στην κάθε μία αγοραπωλησία οργάνου.


Αυτή είναι η πρώτη γνωστή περίπτωση διακίνησης ανθρωπίνων οργάνων για ασθενείς στις Ηνωμένες Πολιτείες, πολλές όμως, ακόμα περιπτώσεις εμπορίας οργάνων συμβαίνουν σε όλη την υδρόγειο.
Στη διάρκεια των τελευταίων ετών πλούσια άτομα, που είχαν ανάγκη μεταμοσχεύσεων έχουν ταξιδέψει από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στη Σρι Λάνκα, από τις Ηνωμένες Πολιτείες στο Αζερμπαϊτζάν, καθώς και από πολλά κράτη του κόσμου στο Πακιστάν, στην Αίγυπτο, στην Κίνα και στο Ιράκ προς αναζήτηση νεφρών και συκωτιών.


Επιπρόσθετα, εκτός από την πώληση οργάνων για μεταμόσχευση σε πλούσιους αποδέκτες στα νοσοκομεία, ανθεί επίσης η αγορά ανθρώπινων ιστών από πτώματα. Κερατοειδείς διακινούνται στη Βουλγαρία. Δέρμα, από την Ολλανδία έχει πωληθεί στην Τσεχία. Ιστοί από το Πακιστάν έχουν πωληθεί στην Ολλανδία. Οστά και λίπος από τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αποσταλεί προς πώληση σε διάφορες χώρες. Εγκέφαλοι, οστά, καθώς και άλλα μέρη αφαιρούνται χωρίς άδεια σε νεκροτομεία και σε γραφεία τελετών και πωλούνται για μεταμοσχευτικούς, διδακτικούς ή ερευνητικούς σκοπούς σε διάφορα μέρη των Ηνωμένων Πολιτειών.


Θα πίστευε κανείς, ότι αυτό το αποτρόπαιο εμπόριο ανθρώπων και σάρκας θα μπορούσε να προκαλέσει έντονη ηθική καταδίκη από όλες τις πλευρές. Είναι σαφές, ότι είναι ανήθικη η εκμετάλλευση των συνθηκών διαβίωσης ανθρώπων, που δεν θεωρούνται τίποτε άλλο, παρά κινητά ανταλλακτικά.
Νεκρών επίσης, διότι κάποιοι κερδίζουν χρήματα από την πειρατεία τεμαχίων από νεκρά σώματα, που πωλούν. Είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί κάποιος πρόθυμος να υπερασπιστεί αυτή τη μαύρη αγορά, ιδίως όταν τα αποτελέσματα και για τους δύο, πωλητές και αγοραστές, είναι πολύ χειρότερα από ό,τι θα αναμενόταν με νόμιμα αποκτούμενα όργανα και ιστούς.


YΓ."Υποστηρικτές των αγορών ανθρωπίνων οργάνων υποστηρίζουν, ότι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί η έλλειψη οργάνων και ιστών, που διατίθενται για μεταμόσχευση είναι να νομιμοποιηθεί το διεθνές εμπόριο. Δεδομένου του χάσματος μεταξύ μεταξύ προσφοράς και ζήτησης, όσοι έχουν ανάγκη θα κάνουν ό,τι μπορούν για να αποκτήσουν όργανα και. Αντί να προσπαθούμε να μαχόμαστε την παράνομη διακίνηση οργάνων, θα πρέπει απλά να την νομιμοποιήσουμε και να την ρυθμίσουμε ανάλογα με τις ανάγκες".
_____________
Αναδημοσίευση από το   Δελτίο των 11

Δεν υπάρχουν σχόλια: