Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Η1Ν1: ΤΟ ΝΕΟ ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ; ΠΡΟΣΟΧΗ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ




ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ
Η1Ν1: ΤΟ ΝΕΟ ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ;

Γράφει ο Κώστας Λάμπος

Ο Αμερικανισμός, αυτός ο εχθρός της ανθρωπότητας και φυσικά και του αμερικανικού λαού, ως καπιταλιστική βαρβαρότητα και "πολιτισμός του θανάτου", σύμφωνα με τον Αμερικανό, Jeremy Rifkin (*), αντιλαμβάνεται πως με το παραδοσιακό οπλοστάσιό του δεν μπορεί να γονατίσει την αγωνιζόμενη ανθρωπότητα που οραματίζεται ένα καλύτερο για όλους κόσμο. Γι' αυτό αναζητά νέες μορφές πολέμου "για την εξόντωση του 90% του παγκόσμιου πληθυσμού". Στόχος της παγκόσμιας καπιταλιστικής ελίτ, όπως διακηρύσσουν οι πολιτικοί εκφραστές της, είναι η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ για το 1/10 του παγκόσμιου πληθυσμού, που θα οικοδομηθεί, αφανίζοντας από το χάρτη τα περισσότερα έθνη και τις περισσότερες χώρες, πάνω στα κόκαλα πέντε-έξι δισεκατομμυρίων ανθρώπων και στις στάχτες του πολιτισμού και του πλανήτη.


Είναι προφανές πως η ηγεσία του καπιταλισμού της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης είτε ως αμερικανισμός, είτε ως κινεζισμός ή όποια άλλη μορφή θα πάρει στην πορεία είναι πιά μια πραγματική και ορατή απειλή για την ανθρωπότητα και τον πολιτισμό της και γι' αυτό η ανθρωπότητα πρέπει να φροντίσει, ώστε να απαλλαγεί το συντομότερο από τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής και να προχωρήσει στην κατάργηση της ιδιοκτησίας των μέσων παραγωγής, στην κατάργηση κάθε μορφής εκμεταλλευτικής εξουσίας και να εγκαθιδρύσει ένα νέο κοινωνικοοικονομικό σύστημα που θα στηρίζεται στην ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ και θα προάγει την ΑΤΑΞΙΚΗ ΚΟΙΝΩΙΑ, στα πλαίσια ενός Οικουμενικού Ουμανιστικού Πολιτισμού.
Για όσο διάστημα θα διστάζουμε και θα αδρανούμε να αποστασιοποιηθούμε, να αυτονομηθούμε και να αυτοπροσδιοριζόμαστε ως άτομα, ως κοινωνίες και ως ανθρωπότητα, για το ίδιο διάστημα ο αμερικανισμός ως παγκοσμιοποιημένος νατοϊκός και τοπικός φασισμός θα κάνει χρήση του εξουσιαστικού Φόβου, της θεσμικής, δομικής και κρατικής βίας και τρομοκρατίας, θα εξαπολύει καταιγίδες σκοταδιστικής προπαγάντας και θα απεργάζεται στα εργαστήρια του θανάτου σχεδιασμένες επιδημίες και άλλες σύγχρονες μορφές εξόντωσης των Λαών και της εργαζόμενης Ανθρωπότητας μέχρι να επιβάλλει την  παγκόσμια φασιστική Νέα Τάξη. Όμως δεν μπορεί να είναι μοίρα της Ανθρωπότητας η καπιταλιστική βαρβαρότητα, ιδιαίτερα σήμερα που ο τεράστιος συσσωρευμένος πνευματικός-επιστημονικός πλούτος και η ασύλληπτη τεχνολογική επανάσταση μπορούν να εγγυηθούν έναν καλύτερο, ένα ανθρωπινότερο κόσμο.
Οι δυνάμεις της Εργασίας, της Επιστήμης και του Πολιτισμού είναι καιρός να συνειδητοποιήσουν πως είναι πιά η ώρα  τους να γράψουν τις επόμενες σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας και του Οικουμενικού Ουμανιστικού Πολιτισμού, τις επόμενες σελίδες της ιστορίας της Ανθρωπότητας.
Ανθρωπότητα όμως δεν είναι "οι άλλοι", ανθρωπότητα είμαστε εμείς ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί. Και το πρόβλημα δεν είναι των άλλων, αλλά δικό μας και όλων μας. Γι' αυτό μην ρωτάτε για ποιόν χτυπάει η καμπάνα, γιατί η καμπάνα χτυπάει για ολόκληρη την εργαζόμενη ανθρωπότητα, για τα δισεκατομμύρια θύματα του μανιακού καπιταλισμού, δηλαδή για εμάς, για μένα, για σένα για τα παιδιά μας, για όλους μας...
Γι’ αυτό ας βγάλουμε από την καθημερινότητά μας ότι άχρηστο μας προσφέρουν για να μας κρατάνε μακριά από τα πραγματικά άμεσα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα συμφέροντά μας και ας αρχίσουμε με το άμεσο κοινωνικό περιβάλλον μας ένα γόνιμο διάλογο για το Σήμερα, για το Αύριο, για το Μέλλον το δικό μας, της πόλης μας, της πατρίδας μας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κόσμου ολόκληρου, χωρίς να ξεχνάμε, πως, όσο το Μέλλον, που σχεδιάζεται και προδια-γράφεται Σήμερα, τόσο θα σχεδιάζεται χωρίς εμάς και θα γραφτεί εναντίον μας.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ**
ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ
ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ...ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΤΕ..
ΠΡΑΞΕΤΕ ΚΑΙ ΣΥΜΠΡΑΞΕΤΕ...

___________________
* Βλέπε, Λάμπος Κώστας, Αμερικανισμός και παγκοσμιοποίηση, Οικονομία του Φόβου και της Παρακμής, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ, ΑΘΗΝΑ 2009. 

** Αυτό το βίντεο μας το έστειλε ο Πάρης Ελευθεριάδης. Ευχαριστούμε Πάρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: