Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009


Ο ΑΝΙΣΟΣ

ΑΓΩΝΑΣ

Οι ορδές του σοσιαλδημοκράτη Λούλα επι τω έργω της γενοκτονίας των ιθαγενών και της καταστροφής του Αμαζόνιου για λογαριασμό του μεγάλου αμερικανικού κεφαλαίου






"ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ:
"Κρεμάστε" τώρα
τους νεοφιλελεύθερους,
τους υποκριτές σοσιαλδημοκράτες
και τους "οικολόγους"-πράσινους,
πριν ο καταστροφικός,
ο απάνθρωπος δραχμοφονιάς
καπιταλισμός τους,
κάψει και το τελευταίο δέντρο"
Κώστας Τριχωνίδας

2 σχόλια:

PetuniaIncomunicada_Mental in Athens είπε...

Χμμχχμμμ...λίγο βάρβαρο και ανούσιο δεν είναι αυτό το σχόλιο...
Να τους κρεμάσουμε πριν ή αφού τους ψηφίσουν-με?
Μόνο αυτοί μας φταίνε ή και οι γείτονες που όπου δουν δέντρο πρέπει να το πετσοκόψουν γιατί λερώνει τον κήπο? Για τις καλές γιαγιάδες που φονευουν με το χειρότερο τρόπο τα αδέσποτα τι μέτρα προτείνετε??? Κρέμασμα ή ποντικοφάρμακο???
Καλή η πίσσα και τα πούπουλα, κι εγώ θα συμμετάσχω στο λιντσάρισμα δοθείσας της ευκαιρίας αλλά για να τους χτυπήσουμε πραγματικά πρέπει να ξεπεράσουμε τις κορώνες υστερίας και να καταστρώσουμε σχέδιο που θα ξεκινά πρώτα από εμάς τους ίδιους και κατόπιν να πιάσει φίλους γείτονες και αυτούς που θέλουμε να κρεμάσουμε...Ένα ήρεμο κύμα αλλαγής των εαυτών μας οι Έλληνες θέλουμε...
Αυτά για σήμερα το πρωι
Ουράνιο

ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΜΠΟΣ είπε...

Αγαπητό μoυ Ουράνιο,
χαίρομαι που ξαναεπισκέπτεσαι το φτωχικό μας και χαίρομαι διπλά γιατί
αφενός μεν τοποθετείσαι απέναντι στη βαρβαρότητα και αφετέρου γιατί καταλήγεις στο "να καταστρώσουμε ένα σχέδιο που θα ξεκινά πρώτα από εμάς τους ίδιους και θα ολοκληρώνεται ως κύμα αλλαγής των εαυτών μας...".
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου:

1. Κάτω λοιπόν η Βαρβαρότητα. όμως διαφωνώ όταν βάζεις στην ίδια μοίρα τον κακομαθημένο γείτονα που κόβει ένα δέντρο, ή ρίχνει ποντικοφάρμακο στον αδέσποτο σκύλο που τον τρομοκρατεί με εκείνους που καίνε ολόκληρα δάση και καταστρέφουν με χίλιους τρόπους την πανίδα και κάθε μορφή ζωής του πλανήτη, από την μικρή Πάρνηθα μέχρι τον μεγάλο Αμαζόνιο, για να αποκτήσουν πλούτο δηλαδή εξουσία σε βάρος ολόκληρης της ανθρωπότητας. Αυτή η " συμψηφιστική δικαιοσύνη" είναι αφελής, παραπλανητική και συστηματικά καλλιεργούμενη από τους μεγάλους εμπρηστές και δεν μπορεί να είναι επιχείρημα δικό σου. Δεν είναι δε τυχαίο που οι διάφοροι οικολογούντες κρύβουν τους μεγάλους εμπρηστές δείχνοντας το γείτονα.

2. Συμφωνώ επίσης μαζί σου πως όταν τους ψηφίζουμε για τους "σοβαρούς λόγους" που τους ψηφίζουμε τη μιά μέρα, δεν μπορούμε να τους κρεμάσουμε την επόμενη. Προτείνω λοιπόν να τους κρεμάσουμε την ημέρα που ψηφίζουμε και φυσικά όχι με αποχή, λευκά και λοιπές αηδίες, αλλά γράφοντας λ.χ. πάνω στα ψηφοδέλτιά τους ΚΑΤΩ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΚΕΡΔΗ, ΖΗΤΩ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΑΘΡΩΠΙΣΜΟΣ. Αν έχεις κάτι καλύτερο να προτείνεις μην το κρατάς για τον εαυτό σου.

3. Συμφωνώ και υπερθεματίζω πως χρειαζόμαστε ένα σχέδιο για να γίνουμε, (όχι μόνο οι Έλληνες όπως περιοριστικά και σχεδόν ρατσιστικά αναφέρεις), όλοι Άνθρωποι, που σημαίνει να πάψουμε να είμαστε ανθρωπάκια επειδή έτσι μας θέλει το καπιταλιστικό σύστημα, για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο.

Θα έχεις προσέξει, αγαπητό μου Ουράνιο, πως εμείς οι Ουμανιστές, ως Πρωτοβουλία Διαλόγου για ένα Νέο Ουμανισμό, σ' αυτή εδώ τη γωνιά του ακόμα ελεύθερου διαδικτύου αυτό προσπαθούμε εδώ και 20 μήνες και βέβαια δεν έχουμε ούτε ψευδαισθήσεις κι' ούτε καβαλημένα καλάμια είμαστε για να πιστεύουμε πως εμείς θα γκρεμίσουμε τον καπιταλισμό και θα χτίσουμε έναν καλύτερο κόσμο. Προωθούμε απλά το σχετικό διάλογο και δίνουμε το δικό μας παρών. Γι' αυτό αγαπητό μας Ουράνιο μπες, αλλά σαν ίσος προς ίσους κι' όχι με την υπεροψία του παντογνώστη, σ' αυτό το διάλογο με την κριτική σου στις θέσεις μας, αλλά και με τις προτάσεις σου για να εμπλουτιστεί ο Διάλογος, γιατί αν δεν ανοίξει και δεν βαθύνει αυτός ο Διάλογος εμείς δεν θα γίνουμε ποτέ καλύτεροι, οι εξουσιαστές θα καταστρέφουν κάθε ανθρώπινη αξία και αξιοπρέπεια, θα καταστρέφουν την ίδια τη ζωή και το διαστημόπλοιο πλανήτης Γη, ο κόσμος θα γίνεται χειρότερος, κι εμείς θα βγάζουμε τα μάτια μας με τον κακό μας το γείτονα, με τον οπαδό της αντίπαλης ομάδας, με τον οπαδό του αντίπαλου κόμματος, με την κακή μας τη μοίρα και με τον κακό μας τον καιρό, περιμένοντας κάποιον μεσσία να μας απαλλάξει από όλους αυτούς, προς τέρψιν και προς πλουτισμό των μεγαλοκαπιταλιστών, του επερχόμενου φασισμού και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Περιμένοντας λοιπόν αγαπητό μας Ουράνιο τις συγκεκριμένες προτάσεις σου,
σου ευχόμαστε ότι καλύτερο και σε ασπαζόμαστε με πολλή αγάπη και με άπειρη εκτίμηση.
Να είσαι καλά
Κώστας Λάμπος