Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Γιατί ?




ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ


* Περισσότεροι από 1 δισ. άνθρωποι ζουν με λιγότερο από 1 δολάριο την ημέρα, με το σχεδόν μισό πληθυσμό της γης (2,8 δισεκατομμύρια) να ζουν με λιγότερα από 2 δολάρια την ημέρα.

* Κάθε βράδυ 800 εκατομμύρια άνθρωποι κοιμούνται νηστικοί.

* Ο ένας στους πέντε ανθρώπους του πλανήτη, δηλαδή 1.6 δισεκατομμύρια άνθρωποι, δεν έχει πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό.

* Οι δύο στους πέντε ανθρώπους του πλανήτη, δηλαδή 2.6 δισεκατομμύρια άνθρωποι, δεν έχουν πρόσβαση σε κατάλληλες εγκαταστάσεις υγιεινής και αποχέτευσης.

* 114 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο δεν έχουν πρόσβαση στη βασική παιδεία και 584 εκατομμύρια γυναίκες είναι αναλφάβητες.

* Σύμφωνα με την Παγκόσμια Έκθεση Ελέγχου της UNESCO του 2007, η εξασφάλιση της βασικής παιδείας σε όλους τους ανθρώπους θα κόστιζε 11 δισ. δολάρια κάθε χρόνο� τα μισά χρήματα δηλαδή από αυτά που ξοδεύουν οι Αμερικανοί για παγωτό.

* 600 εκατομμύρια παιδιά ζουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας. Κάθε χρόνο περισσότερα από 10 εκατομμύρια παιδιά πεθαίνουν από την πείνα και από αρρώστιες οι οποίες θα μπορούσαν να προληφθούν - αυτό σημαίνει ότι κάθε μέρα χάνουν τη ζωή τους 30.000 παιδιά, ένα παιδί δηλαδή κάθε τρία δευτερόλεπτα.

* Κάθε μέρα ο ιός του HIV/AIDS σκοτώνει 6.000 ανθρώπους και 8.200 μολύνονται από το θανατηφόρο ιό.

* Κάθε χρόνο περισσότερες από μισό εκατομμύριο χάνουν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους και της γέννας - αυτό σημαίνει ένας θάνατος κάθε λεπτό.

* 70% των ανθρώπων που υποφέρουν από έσχατη ένδεια είναι γυναίκες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Με την αριστερά του κώλου ΣΥΝ+ΣΥΡΙΖΑ+ etc etc+ ΚΚΕ + ΠΑΜΕ etc, etc, που περιμένει την όξυνση της φτώχειας να φέρει την επανάσταση της διχτατορίας των προλετάριων Αλέξη+Αλέκλου+Αλέκας
και τα "πράσινα άλογα" της παρέας Γιωργάκη-Ανδρουλάκη-Χρυσοχοίδη, που περιμένουν το φάντασμα του ΚέΙνς, την τιμή της Χίλαρυ και το όραμα του Ομπάμα να αντιμετωπίσει τη φτώχεια,
Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΘΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΓΔΕΡΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ.

ΓΙ' ΑΥΤΟ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΑΔΕΡΦΙΑ ΚΑΙ ΑΔΕΡΦΕΣ ΚΑΙ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΑ ΑΔΕΡΦΑΤΑ